Световното баскетболно първенство продължава. Във втория ден на турнира се изиграха 8 мача.

Отборът на САЩ изигра своя първи мач на форума, който се провежда в Китай. Американският тим победи отбора на Чехия с 88:67 точки. И двата тима дадоха най-доброто от себе си в мача, като в игра видяхме всички играчи на американците, а европейският тим не намери отговор на ротациите. Тимът на САЩ бе доминиращият на игрището и демонстрира своята класа. Останалите отбори, които се изправиха един срещу друг на баскетболното игрище бяха тимовете на Канада и Австралия в друг мач от турнира, като австралийци се наложиха с 108:92 точки.

Нова Зеландия и Бразилия завършиха при резултат 94:102 точки, като бразилците се затрудниха, докато стигнат до победата. Нова Зеландия бе равностоен противник и резултатът до почивката бе равен. В третата част Бразилия поведе, но съперникът продължи с добрата игра до последно.

Доминиканската република и Йордания изиграха своя мач в група “G“. Победител в този сблъсък е отборът на Доминиканската република, който се справи, побеждавайки с 80:76 точки.

Турция победи Япония с 86:67, като това не бе изненада и турците не бяха затруднени в този мач.

Други два отбора, които видяхме в днешния ден бяха тези на Сенегал и Литва. Литва излезе победител от мача с резултат 101:47 точки.

Гърция и Черна Гора играха в своята група „F“, а гръцкият тим не изпита затруднения и победи с 85:60 точки.

Франция и Германия приключиха при резултат 78:74 в ползва на французите.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS