Английският селекционер Гарет Саутгейт заяви след класирането за полуфиналите на Европейското първенство в Германия, че футболистите му са демонстрирали признаци на растеж. Той каза, че играчите му са били превъзходни в четвъртфинала срещу Швейцария, който в редовното време и продълженията завърши 1:1, а „трите лъва“ спечелиха при дузпите с 5:3.

„Играхме добре срещу много добър отбор. Имахме много голямо предизвикателство. Трябваше да бъде много точни в играта в защита“, сподели Саутгейт.

„Мисля, че натискът ни беше добър. Използвахме топката далеч по-добре, отколкото през целия турнир до този момент. Имаме признаци на растеж. Турнирите не са само добра игра, а всички останали достойнства на добрия отбор“, добави селекционерът на Англия.

„Ние спечелихме три от последните четири случая, когато се стига до изпълнения на дузпи. Свършихме много робата. Пуснахме играчи от резервната скамейка, които свършиха страхотна работа. Разчитахме много на тях. Такива като Букайо Сака преминаха през много голямо напрежение и това е чудесно.“

„За всеки един е удоволствие да работи с футболист като Букайо. Той е превъзходно момче. Толкова добър професионалист и в същото време е толкова забавно да бъде около нас. Той върши страхотна работа с и без топката. Върху него имаше огромно напрежение в толкова трудна ситуация.“

„Ние усетихме много добре кои точно трябва да бъдат изпълнителите на дузпите.“

 Букайо Сака: Имам вяра в Бог, искаме да спечелим Евро 2024

„Мисля, че футболистите бяха превъзходни, това със сигурност е най-добрият ни мач до този момент на Европейското първенство. Да се върнем в мача и да покажем характер е невероятно изживяване. Букайо показа толкова смела игра. Той е един от най-добрите ни футболисти. Нямах никакво съмнение относно това, че той ще изпълнява дузпа. Но ние много добре си даваме сметка през какво премина той“, каза още Саутгейт.

Англия пребори демоните си при дузпите и е 1/2-финалист на Евро 2024

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS