Хакерът, който стои зад Football Leaks, заплаши да публикува множество имейли и документи на Манчестър Сити и е убеден, че те ще докажат, че клубът умишлено е нарушил правилата за финансов феърплей. 

The Sun съобщава, че Руи Пинто, който през 2018 г. получи достъп до хиляди имейли на Сити и пусна голям брой от тях в медиите, твърди, че е предоставил на властите в Германия и Франция "милиони" уличаващи документи, които според него ще покажат "криминална релевантност".

От 2020 г. 35-годишният мъж е в програма за защита на свидетелите. Миналата година съдът в Португалия му даде четиригодишна условна присъда, но той избегна затвора, въпреки че беше признат за виновен в опит за изнудване и незаконен достъп до данни.

Смята се, че Пинто е запазил по-голямата част от документите, свързани с финансовата дейност на Сити, но преди това е изнесъл данни за приходите от спонсорство на клуба и подробности за договора на бившия мениджър Роберто Манчини.

"Гражданите" категорично отричат да са извършили каквото и да било нарушение. Висшата лига обвини Манчестър Сити в 115 нарушения на правилата за финансов феърплей.

Той играе на Евро 2024, а съпругата и любовницата му го аплодират на трибуните

От убежището си Пинто съобщи на конференцията OffShore-Alert Marbella чрез видеовръзка: "Нещата, които пуснахме за Ман Сити показаха суми, внасяни от клуба, които не бяха споменати пред футболните власти".

"Тези документи са част от разследването на Висшата лига срещу Сити. Вече съм предал на френските и германските власти пет хард диска с милиони документи, включително още за Сити, и съм описал какво има на всеки от тях. Убеден съм, че те ще открият криминална значимост", каза Пинто.

Юридически представител на Пинто добави: "Разследващите се обърнаха към нас, за да споделим информация относно Манчестър Сити, която не е била публикувана досега. Все още не сме публикували информацията, но имаме огромно досие с документи, свързани с Манчестър Сити, които все още не са публикувани. Файловете ще бъдат публикувани в някакъв момент, не можем да кажем кога, но ще го направим".

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS