Селекционерът на националния отбор по волейбол за жени Лоренцо Мичели даде интервю пред сайта на волейболната федерация, след като води първата тренировка на тима във Филипините. Това става преди старта на втория турнир от Лигата на Нациите.

"Знаем, че още от началото му ни предстоят два тежки мача. Нашата цел са двата тима, които идват от Челъндж турнира. Ще се опитаме да сме напълно готови за тях. От първите се надяваме да откраднем точка или каквото е възможно. Имам предвид срещу САЩ и Япония. Със сигурност нашите големи опоненти ще бъдат Канада и Белгия. Но ние сме готови да се борим и с другите два", каза италианският специалист.

"Горд съм с всички момичета, които са тук. Те опитват да дават най-доброто от себе си. Ние променяме от части системата. Сигурен съм, че те се справят отлично и са на най-доброто си ниво", добави треньорът.

"Това е нов национален отбор на България. Повечето от тях не са играли много заедно. Затова трябва да се пригодят към новата система – на тренировки и мачове. Трябва самочувствие и химия – на корта и извън него. Тогава ще се получат нещата", смята той.

"Много ще е хубаво да се борим пред погледа на нашите фенове. Вярвам, че всички ще дойдат в залата, за да ни подкрепят. В София отново ще има два тима от Челъндж турнира, срещу които трябва да се борим. Трябват ни резултати, за да останем в Лигата на нациите", каза Мичели за третия турнир, който ще се проведе в България.

"Имаме шансове. Трябва да се борим. Ако успеем, значи бързо сме достигнали нивото за тази лига. В нея играя най-добрите отбори на света. И ако сме сред тях, значи сме на тяхното ниво. И това ще е голямо задоволство", каза още Лоренцо Мичели.

Сериозен интерес към първата тренировка на България в Манила

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS