Серия А работи по план Б - без повече футбол през сезона

| Италия

Серия А опитва да разработи и план Б при положение, че сезонът не може да бъде подновен. Въпросният план включва промяна в процеса по изпадане и промоция като според него елитът на италианския футбол може да бъде увеличен на 22 отбора.

Към момента италианското правителство продължава да изпраща смесени послания за възможността футболът да бъде подновен като засега е ясно, че отборите няма да имат шанса да тренират заедно до 18 май.

Според „Гадзета дело Спорт“ план Б ще влезе в сила, ако сезон 2019-20 трябва да приключи при настоящата ситуация.

В опциите влизат плейофи за Скудетото и местата в евротурнирите, но най-вероятно при такава хипотеза шампион няма да има – нещо, което бе предложено и от лидера Ювентус.

По-големият проблем е промоцията и изпадащите. Беневенто вече заплаши лигата със съд, ако не получи място в Серия А, въпреки че води с 20 точки в Серия Б.

Тук има няколко възможности като най-вероятната е директна промоция за първите два отбора в Серия Б и без изпадащи от Серия А.

Другият вариант е промоция на два отбора и изпадане на два вместо на обичайните три. Това ще запази и настоящият брой на тимове в елита – 20.

Ако сезонът не бъде доигран, футболистите няма да получат пари до началото на новия сезон, а това ще доведе и до големи спорове за средствата от телевизионните права.

УЕФА: БФС има по-малко от месец да измисли план за подновяване на футбола

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още