УЕФА: БФС има по-малко от месец да измисли план за подновяване на футбола

Европейската футболна асоциация УЕФА е дала краен срок на всички свои държави-членки, в който те да представят своя план за подновяване на футбола в страната.

Крайната дата затова е 25 май, така че до по-малко от месец БФС и останалите национални федерации ще трябва да имат конкретен план по дати за доиграването на сезона.

В този краен срок се включва и евентуално взимане на решение първенството да бъде преждевременно прекратено, но подобно решение трябва да бъде мотивирано със сериозни доводи пред УЕФА.

На 27 май УЕФА ще проведе заседание с всички членове, на което трябва да бъде окончателно решена и съдбата на европейските клубни турнири. Идеята към момента е те да бъдат доиграни до месец август, но всички зависи най-вече от решенията на големите първенства.

УЕФА налива 4,3 млн. евро в БФС

БФС получава 500 хил. долара от ФИФА заради коронавируса

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още