Сериозен удар по евроамбициите на Десподов, Ел Маестро и Щурм

| Световен футбол

Воденият от Нестор Ел Маестро отбор на Щурм Грац претърпя тежък удар от амбициите си за участие в европейските клубни турнири. Щурм загуби с 1:2 домакинството си на Волфсбергер, който се явява негов пряк конкурент за една от четирите евроквоти.

Кирил Десподов се завърна след продължително възстановява след операция. Българският национал влезе в игра в 55-ата минута. Бившият футболист на ЦСКА не успя да помогне на своя отбор да измъкне нещо от срещата.

Шон Вайсман изведе гостите напред в резултата в 44-ата минута.

Вторият гол за Волфсбергер бе отбелязан в 64-ата минута от Лиендъл.

Рошер намали пасива на Щурм в мача в 77-ата минута.

Щурм завърши мача с човек по-малко, след като Авлонитис бе изгонен за втори жълт картон в 88-ата минута.

След тази загуба Щурм Грац заема последното шесто място в първата шестица на австрийския шампионат. Отборът е с 16 точки и изостава на шест от Волфсберфер, който е с 22. ЛАСК Линц е трети с 21 точки.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още