Севастопол се присъединява към руското първенство от следващия сезон

dsport.bg

Отборът на Севастопол, който се състезава в първенството на Крим, обмисля да играе в руското първенство от следващия сезон. Севастопол е един от градовете на Кримския полуостров, които решиха да се присъединят към Русия на референдум през 2014 г.

Отборът на Севастопол просъществува до 2014 г., след което прекратява участие и се създава нов клуб под името Черноморец Севастопол, който се състезава в т.нар. Кримска лига заедно с няколко клуба като Таврия, Рубин Ялта, Йевопотария.

Севастопол стана шампион на тази лига през миналия сезон, а сега отборът обмисля да се включи в руското първенство. Първо ще започне в трета лига, надявайки се да стигне до първата.

„Първо ще трябва да преминем през лицензионен период. Ако футболният съюз на Русия вземе решение, защо да чакаме? Ще се присъединим през следващия сезон. Трябва да гледаме в бъдещето“, каза главният мениджър на клуба Вашери Чали.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още