Шефа на европейския волейбол и министър Илиев обсъдиха предстоящите първенства в България

dsport.bg

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведe работна среща с президента на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) Александър Боричич и председателя на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.  Сред акцентите в разговора бяха организирането на две европейски първенства при подрастващите през 2024 г. и треньорската конвенция на CEV, която се провежда в София от 22-и до 24-и септември.

Министър Илиев пожела успех в работата на Европейската конфедерация по волейбол. „Волейболът е един от спортовете, които дават много морални и физически качества, както и здравословен начин на живот“, изтъкна министър Илиев.

Александър Боричич разказа за организацията на треньорския семинар на CEV, в който участват над 150 от най-добрите волейболни треньори от всички държави в Европа, както и международни лектори.

Председателят на УС на БФВ Любомир Ганев запозна министъра с предстоящите събития във волейбола и отбеляза разбирането, с което Министерството на младежта и спорта откликва на предизвикателства в спорта.

Министър Илиев заяви, че ръководството на министерството ще продължи да съдейства за развитието на волейбола. По думите му за България е много важно да има силни колективни спортове.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още