Шефът на Дортмунд: Бундеслигата може да се удави

В четвъртък ще стане ясно дали Бундеслигата може да стартира отново на 9 май. Въпреки това обаче клубовете са сериозно притеснени от ситуацията и я определят като въпрос на оцеляване. Шефът на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке изрази мнение, че настоящата ситуация може да бъде пагубна за голям процент от клубовете в Германия.

"Бундеслигата може да се "удави", ако не играем през следващите няколко месеца. Ако това се случи шампионатът може и да не съществува", каза Вацке. Според Кикер тридесет от 36 клуба от първа и втора Буднеслига са на ръба на фалита, ако блокирането на първенството продължи още малко.

Чешките клубове ще гласуват за рестарт на първенството през май

Отложиха гласуването на съдбата на белгийското първенство
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още