Шефът на фенклуба на Черно море: Две са причините за протеста ни, искаме и промени в клуба

Имаме най-грозният стадион в България, смята Иван Михайлов

dsport.bg

Шефът на Националния фен клуб на Черно море Иван Михайлов потърси  Дарик радио и dsport с молба да внесе повече яснота за причините за вчерашната официална декларация на членовете на организацията. Той разкри, че повод за протеста по време на мача със Славия не е само изборът на Борислав Михайлов за президент на БФС, но и необходимостта от задължителни промени, които трябва да настъпят не само в клуба, но и на стадион „Тича”.

Изборът на Борислав Михайлов доведе до война в Черно море и заплахи за убийство

- Вчера НФК на Черно море излезе с декларация на фейсбук страницата си, която е отговор на предприетите действия от страна на клубното ръководство спрямо вас феновете след протеста от ваша страна по време на мача със Славия. Какво точно се случи, да го чуем точно от теб?

- Ние сме недоволни от избора на Борислав Михайлов за президент на БФС, който според нас е манипулиран.Това беше единият повод за протест.  Другият повод не е свързан с гласуването на Черно море, за който и да е кандидат. Преди един месец ние водихме разговор с г-н Митев за промяна в клуба и стадиона. Двете неща не са свързани въобще едно с друго.  

- Какво точно изложихте пред него като искания на тази среща?

- Искаме спортен човек в клуба, който да взема адекватни решения. Що се отнася до стадиона - той е най-грозният в България.  Смело го заявявам това. Нямаме тоалетни. Затова и жена на стадиона не може да дойде. Искаме смяна на цялото ръководство. Ние сме единствения клуб, в който на стадиона се влиза с касов бон. Отиваме в Габрово на мач за Купата, хората ни дават билети, ние тука с касови бонове. По стадиона железа, не се чисти. Сложили са едно подобие на директор Марин Маринов, който от 15 години вече е в този клуб и не е направил нищичко. А му се дава бюджет, с който Локомотив Пд примерно направи ремонт на стадиона, станаха втори и взеха 2 купи. Ние настояваме за по-рационално използване на средствата и да се стопанисва стадиона като хората.

 - Как реагира Марин Митев на тези ваши искания?

- Записа си. Каза, че ще обърне внимание и ще вземе някакви решения. Но явно стигне ли се до Маринов, решения не се вземат. А той трябва да ги вземе тези решения. Марин Митев се занимава с доста други работи, не може да се занимава със стадиона и му е възложил на него да отговаря за това, а Маринов най-вероятно и не знае как се казват футболистите.

 - А не е ли имало среща между вас и Марин Маринов да го обсъдите цивилизовано този проблем?

- С него не може да се говори. Той е с някакво голямо самочувствие. С него не може да се говори.

- Но сте правили опити да разговаряте...

- Да ви кажа лично не. Ние сме говорили с Митев, защото де факто той е президент на клуба. Той е собственик на клуба. Решенията ги взема Митев, не Маринов. Но не знам как се случва....Нямат връзка помежду си ли...не мога да разбера.

- Как се стигна до решението ви за тази форма на протест по време на мача с белите?

- Имахме събрание. Бяхме се подготвили. Дискутирахме и всички бяхме на мнение, че сме длъжни да си кажем нашето мнение, нашите изисквания. Длъжни сме. Това в България не може да продължава до безкрай. Всичко си има начало и край. Мисля, че е дошъл моментът, в който всички отбори трябва да го направят това.

- Илиан Илиев информирахте ли го протеста, който сте подготвяли?

- Не. Илиан Илиев въобще не го занимаваме с нашите работи. Той си е треньор на отбора. Няма нужда да го занимаваме. Той си има достатъчно грижи. Уважаваме го. Подкрепяме го, но няма нужда да го въвличаме в нашите работи, защото най-вероятно ще има последствия и за него, както имаше и за нас.

- Ако има такива привърженици, които ще ви критикуват за това, че напуснахте стадиона в края на първото полувреме на мача със Славия и може би заради вашата липса се стигна и до изравнителното попадение...как ще им отговориш?

- Всеки си има  мнение и е свободен да си го изразява. Досега никой не ни е упрекнал. Съжаляваме наистина, че отборът остана без подкрепа, но всяко нещо си има цена. Всичко се плаща на този свят.

- От тук нататък как ще процедира националният фенклуб на Черно море? Другата седмица идва важно домакинство на Левски.

- Продължаваме с протестите. Г-н Маринов се мисли, че с някакви неадекватни негови действия ще ни сплаши, като заплашва наше момче или ни вземе барачките. Най-много ще остави хората без вода на стадиона. Всичко това според мен го прави от безпомощност. Вместо да търси диалог, той търси конфликт. И ще го получи този конфликт. Ние продължаваме по същия начин, даже по-сериозно.

- За следващия мач пак мислите да напуснете към края на полувремето, така ли?

- Ще решим за другото домакинство как ще е, но ще е по-сериозно.

- Как приемате тази заповед със зеления сертификат по стадионите?

- Обсъждахме го. Това е избор на всеки човек. Не трябва да е задължително. Всеки човек има права и е свободен да взима решения. Но не го приемаме. Ще има 100 % отлив на публика.

Клубовете може и да не пуснат зрителите по стадиони и зали

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ