Шефът на френския футбол: Дано започнем новия сезон през септември


Шефът на Френската футболна федерация Ноел льо Гре заяви,, че се надява новия сезон да започне през септември. Както е известно местното първенство бе прекратено заради пандемията от коронавирус. Поради тази причина Лига 1 остава без шампион, но два тима изпадат - Тулуза и Амиен. На тяхно място в елита пък влизат Лориен и Ланс.

Премиерът на Франция: Никакъв спорт преди септември, Лига 1 няма да продължи

Льо Гре също така допълни, че местата в евротурнирите ще бъдат заети от тимовете спрямо моментното класиране. Това означава, че Пари Сен Жермен, Олимпик Марсилия и Рен ще играят в Шампионска лига, а Лил и Реймс ще бъдат в Лига Европа.

"Лига 1 и Лига 2 са завършени, както и първенството при жените. За евротурнирите ще гледаме моментното класиране, освен ако не успеем да завършим турнира за Купата на Франция и Сент Етиен не победи. Би ми се искало през август да проведем двата финала за Купата на страната и на Лигата, а след това да започнем новия сезон през септември, но нищо не може да се планира със сигурност. От Лига 1 изпадат Тулуза и Амиен, а влизат Лориен и Ланс", обясни босът на местния футбол.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още