Шефът на медицинската комисия на УЕФА даде зелена светлина за рестарт

| Световен футбол

Председателят на медицинската комисия на УЕФА Тим Майер призна, че е възможно да се възобнови сезона. Страни като Белгия, Холандия, Аржентина и Франция обаче вече обявиха, че настоящите кампании са завършени.

„Здравето на всички играчи е от първостепенно значение, когато обсъждаме всяко възможно завръщане към състезателни срещи на елитно футболно ниво. Всички футболни съюзи, които планират рестартиране, ще направят подробни протоколи, които ще гарантират здравето на играчите и на всички, които ще вземат участие. При тези условия и при пълно спазване на политиката на държавата, определено е възможно е да се планира подновяване на първенствата, които са спрени през сезон 2019/2020.”

Казаните думи са коренно противоположни на изказаните от неговия колега Мишел Д’Оге, който ръководи Медицинския комитет на ФИФА.

Шефът на медицинския комитет на ФИФА: По-добре да няма футбол до края на август

Чеферин: Не се страхувам за бъдещето на футбола

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още