Шефът на медицинския комитет на ФИФА: По-добре да няма футбол до края на август

| Световен футбол

Шефът на Медицинския комитет на ФИФА Мишел Д'Оге заяви, че според него е най-добре да не се играе футбол поне до края на август заради пандемията от коронавирус. Той бе категоричен, че това е мярка, която трябва да бъде взета, за да бъде избегната евентуална втора вълна на болестта.

УЕФА: БФС има по-малко от месец да измисли план за подновяване на футбола

"Всички сме зависими от решения, взети от правителствата. Футболът не е най-важното нещо в живота сега. Ще се радвам, ако успеем да започнем следващия сезон и да спрем всякакви мачове преди него. Ако сезонът 2020/2021 започне в края на август или началото на септември, ще бъда щастлив. Тогава всеки би могъл да избегне втората вълна на коронавируса, която е вероятна. Сега всички трябва да внимават. Чух, че много държави мислят за подновяване. Това не е въпрос на пари, а въпрос на живот и смърт. Всичко е просто. Много е опасно да се организират мачове с публиката, защото стотици или хиляди хора в ограничено пространство се събират. На терена ще има контакт между играчите, отборите са един до друг в съблекалнята. Сигурен съм, че феновете ще се съберат на групи, където и да са. Бих помолил всички да бъдат много внимателни, преди да решат да възобновят футболните срещи. Не мога да кажа кога това ще стане възможно, защото никой не знае как ще се прояви този вирус през следващите месеци", обясни белгиецът пред "The Telegraph".

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още