Шефът на Съдийската комисия към Българския футболен съюз - Давид Фернандес Борбалан, говори след пресконференцията на съдийската бригада за ЦСКА - Левски. 

"Разбирам недоволството на клубовете след такива ситуации, ние също сме недоволни от грешките. Нашата цел е броят на грешките да бъде нула, работим постоянно за подобряване на нивото на съдийство", сподели Борбалан.

Борбалан разясни защо за главен съдия на дербито ЦСКА - Левски е назначен Радослав Гидженов, а не първият в ранглистата Георги Кабаков: "Разбира се, че ценим високо съдията, който е номер 1 в ранглистата, но оценяваме и останалите топ съдии в България, имаме още ключови мачове и всеки ще получи възможност да съдийства на важен мач"

"Още в началото казах, че ще разчитаме на български съдии и вярваме, че те могат да се справят. Българското съдийство е на добро ниво, получаваме потвърждение за това с международни наряди, имаме и съдия, който ще ръководи мачове от световното първенство за юноши. Всеки месец имаме авторитетни назначения. Нашата философия е, че за всеки мач и всяка позиция ние търси най-подходящите хора, независимо дали те са били на даден мач или даден клуб в последния кръг", допълни испанецът.

Никола Попов: Гледаме всеки да е удовлетворен с представянето ни (ВИДЕО)

Ивайло Стоянов: Съобщенията от УЕФА за Кабаков доказват дали имаме качествени съдии (ВИДЕО)

Кабаков: Не е в моята компетенция да кажа дали е редно да съм ВАР в два поредни мача на Левски (ВИДЕО)

Гидженов преди ЦСКА - Левски: Спокоен съм, ще дам всичко от себе си (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS