Футболисти от Великобритания и Швейцария няма да бъдат третирани като чужденци в италианското първенство. Вместо това те ще се ползват със статут на граждани на Европейския съюз, въпреки че не са.

Решението беше взето от футболната федерация на Италия по молба на клубовете, които искат да разполагат с повече квоти за чужденци.

Италианските клубове имат право да регистрират едва двама играчи извън Европейския съюз за всеки сезон, като правилото не е променяно дори и след излизането на Великобритания извън ЕС през 2020-а година.

„Футболисти с швейцарско и с британско гражданство като права за участие са равностойни на европейските поданици с всички произтичащи от това права и задължения за тях и за отборите", обявиха от федерацията след решение на федералния съвет.

Промяната влиза в сила още този август. Милан и Рома първи ще се възползват от облекчението за квоти извън ЕС. „Росонерите“ подписаха договор с Рубен Лофтъс-Чийк от Челси.

Двете квоти на римските „вълци“ пък бяха заети от англичаните Крис Смолинг и Тами Ейбрахам, които са част от първия състав на Жозе Моуриньо.

Легендарният Буфон съвсем скоро ще обяви края на кариерата си

Интер и Байерн са близо до споразумение: Зомер ще бъде новият вратар на ''нерадзурите''

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS