Швьонтек не е могла да спре да плаче след отказването на Ашли Барти

dsport.bg

Световната номер 1 Швьонтек разкри пред The Players' Tribune, че не е могла да спре да плаче, след Ашли Барти е обявила оттеглянето си, защото не е разбирала защо е взела това решение.

"Спомням си как се обадих на баща ми, когато разбрах, че Аш се оттегля. Беше март.. Бях в апартамента и мисля, че гледах "Parks and Recreation" или нещо подобно, когато психоложката ми Дария влезе и каза, че Аш е обявила оттеглянето си. Първоначално не разбрах. "Какво? Как е възможно това?? А после се разплаках", казва Швьонтек.

"Имаше известно объркване относно това, което щеше да се случи, защото бях световна номер 2 само от три дни. Затова се обадих на баща ми, беше посред нощ в Полша. Никога не му се обаждам, винаги си пишем в Messenger или WhatsApp, така че той си помисли, че се случва нещо лошо. Но мисля, че беше толкова заспал, че не беше обработил информацията. Не разбра. Просто каза: "Да, добре, страхотно".

"Но аз се разплаках. Не можех да спра да плача. Честно казано, това нямаше чак толкова много общо с евентуалното придвижване нагоре в класацията. Може би ще прозвучи странно, но бях толкова объркана и шокирана, че Аш е на 25 години, а се отказва. Винаги съм си представяла, че се оттегляш, когато си на 32 години и тялото ти не може да се справи повече. Също така чувствах, че Аш има най-добрия тенис, безспорно. Не можех да го проумея. Не знаех дали тя е нещастна или нещо друго. Но след това гледах видеото в Инстаграм и разбрах. Сега го разбирам още повече", сподели световната номер 1.

"Има идеи, които имаме в себе си като играчи и които идват от родителите ни, тениса, медиите и всичко останало за това какъв трябва да бъде един спортист. Но когато видях Аш, си казах: "Уау, можеш да избереш да правиш това по различен начин. Докато си на това пътешествие, стремейки се към съвършенство, понякога можеш да кажеш: "Добре, това е достатъчно". През цялото време имаш контрол. Никой друг не управлява колата. А понякога най-доброто решение е да не ви пука, честно казано. Ако има някаква тайна за успеха ми през последната година, то тя е, че си дадох тази свобода да не се интересувам какво мислят хората. Именно това ме доведе до спечелването на още един турнир от Големия шлем, трети такъв. Това е, което ме доведе до №1. Отпускането. Когато сега имам моменти, в които се чувствам малко несигурна, това е нещото, което си припомням", добави Швьонтек.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ