Сигурно е: Бундеслигата стартира до броени дни

| Германия

След точно 10 дни би трябвало да гледаме футбол на най-високо ниво, благодарение на Бундеслигата! Най-вероятно това ще бъде официално обявено в сряда след среща на канцлера Ангела Меркел с министър-председателите на отделните провинции. Те ще обсъждат различните мерки срещу коронавирус и тяхното облекчаване, а една от важните точки е подновяването на Бундеслигата.

По данни на „Ройтерс“, идващи директно от преговарящите, на високите етажи вече е постигнато споразумение, което ще даде възможност Бундеслигата да се завърне на 15 май, което ще позволи доиграването на шампионата в пълния му формат.

В същото време ще бъде позволен и спортът на открито на аматьорско ниво. Другите важни облекчения за германците ще бъдат отварянето на големите по площ магазини, както и постепенното отваряне на училища и детски градини.

Играч на Херта направи грандиозен гаф и застраши Бундеслигата, изгониха го (ВИДЕО)

10 положителни проби с коронавирус в Бундеслигата

Министър в Германия подкрепи плана за подновяване на Бундеслигата

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още