Синът на Гунди с емоционално обръщение към феновете на Левски

| БГ футбол, Левски

Синът на легендата на Левски Георги Аспарухов-Гунди - Андрей Аспарухов публикува емоционален пост във Фейсбук профила си по случай 106-годишнината на клуба. В него той призова "сините" фенове в навечерието на празника на клуба - 24 май - всеки от тях да се запита "Какво е Левски за мен?". 

Ето какъв е неговият призив и какво написа Андей Аспарухов:

"В навечерието на 106-тата годишнина се попитах, какво е “Левски” за мен?
Отговорът се оказа не толкова лесен. Все пак от всичките фрази се открои една -
“Левски” е идея!
Наистина , колко просто казано - Идея....
Думите са на Рихард Езра, един от многото интелектуалци, видяли в “Левски” нещо повече от клуб.
През тези 106 години никой не се интересуваше, дали името е сменено, или успехите не са очакваните. Победите и загубите са мерило за обикновените отбори. Нашият не е обикновен, защото е кръстен на “Апостола”, и това някакси задължава. Нашата публика през годините е показала, че да гледаш мач на “Левски” е привилегия, и дори да падаш с 6:1 на Герена, да имаш сили да извикаш “Ама Патрата какъв им го заби”!
У нас няма други отбори, създадени в градинка, от ентусиазирани момчета, които да имат почитатели във всяко кътче на България! Това е признанието, което в поредните трудни времена трябва да помним и да пазим!
Признание, за което са допринесли плеяди от таланти със сини фланелки.
Най-трудно се оказва настоящето. Разединени и несигурни, но все пак с общата любов - “Левски”!
Надявам, в навечерието на годишнината, всеки да отдели минута, и да си зададе същият въпрос: Какво е “Левски” за мен? Отговорът ще ни помогне да намерим верния път, и да излезем от тези тежки времена. Всъщност така, както го правим 106 години....

Честит празник!"

По случай годишнината на клуба, от Левски организираха специално събитие, което ще се излъчи онлайн на 24 май (неделя) от 19:14 часа. Феновете вече изкупиха целия капацитет от 17 800 места на стадион "Георги Аспарухов". Поради огромния интерес, "сините" пуснаха и нова партида билети за празника. 

Левски продаде стадиона за 24 май!

Левски към феновете: За рождения ден ще ви благодарим с нещо специално

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още