Синдикатът на футболистите в Испания иска спирането на първенствата

| Испания

Синдикатът на футболистите в Испания иска спирането на първенствата в страната, съобщава „Marca“.

От синдиката са изпратили различни писма до Висшия съвет за спорта, до Кралската футболна федерация на Испания и Ла Лига, в които настояват за спирането на първенствата като мярка в борбата с епидемията коронавирус.

„Предвид мерките, които се предприемат от правителството и препоръките на Световната здравна организация ние искаме да бъде гарантирано здраветов на всички футболисти и да не се поемат никакви рискове с тяхното здравословно състояние“, се казва в позицията на синдиката.

„Настояваме за спирането на всички мачове в различните първенства на страната. Предвид ситуацията, ние отправихме тази молба, като мислим изключително за здравето на играчите. Необходимо е да се избягват големи агломерации поради увеличения риск. Риск, който не се избягва само с липсата на феновете по стадионите. Има сериозен риск за футболистите и настояваме за прекратяването на мачовете“, пише още в позицията на синдикатите на футболистите в Испания.

Без публика в следващите два кръга на мачовете от Ла Лига

Официално: Барселона – Наполи без публика

И Севиля – Рома остана без публика

Правителството на Каталуня иска Барса – Наполи без публика

УЕФА потвърди, че Валенсия и Аталанта ще играят пред празни трибуни

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още