Мъж, работил в продължение на десетилетия като продавач на програми на стадиона на Уотфорд, получи 14-месечна условна присъда и заповед за предотвратяване на сексуални посегателства за период от 10 години, след като беше осъден за две сексуални престъпления срещу деца.

59-годишният Дейвид Роксбъро е работил на "Викаридж Роуд" от 80-те години на миналия век, а през ноември 2023 г. се признава за виновен по обвиненията в опит за среща с момиче под 16 години след ухажване и опит за сексуална комуникация с дете.

Съдията, произнасящ присъдата, изтъкна, че работата им е "да защитават децата от хора като вас" и Роксбъро "се е доближил най-много до това", за да се наложи незабавно да изтърпи наказание.

Съдията допълва, че има "реалистичен шанс за рехабилитация", като му спести затвора, и че той "осъзнава грешката в постъпките си", но предупреди, че Роксбъро ще влезе в затвора, ако извърши повторно престъпление по време на условната присъда.

Преди произнасянето на присъдата Роксбъро е подложен на психологическо изследване. Адвокатът Мохамед Башир го описва като човек с "ясно изразено ниво на незрялост", който "се нуждае от интензивен надзор". Той изтъква, че Роксбъро е водил "самотен живот", но "не е човек, който има утвърден модел на гледане на детска порнография". Беше потвърдено, че в устройствата, иззети от полицията след ареста му, не са открити неприлични изображения. Защитата заяви, че Роксбъро е показал "разкаяние" и "разбира, че се нуждае от помощ".

На 23 години беше звезда, но се отказа от футбола, за да стане Свидетел на Йехова

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS