Собствениците на Интер го губят в понеделник, клубът е пред разпад, ако няма нов купувач

dsport.bg

Времето пред собственика на Интер Suning изтича, за да се споразумее за нов заем с Pimco, за да изплати 395 милиона евро на Oaktree до понеделник. По този начин настоящият собственик на „нерадзурите“ рискува да загуби шампиона на Италия още в понеделник.

Лошата новина за Интер е, че Oaktree не желае клуба, като се очаква той да бъде продаден на друг инвеститор, а през това време докато се търси купувач, от финансовият фонд нямат никакво намерение да отделят средства за издръжката на клуба.

При сключването на сделката за рефинансиране за 275 милиона евро през 2021 г., тя беше обезпечена срещу дяла на Suning в Интер, но тази сума плюс 12 процента лихва увеличи общата цифра до 395 милиона евро, а датата на падежа е 20 май.

Семейство Жанг беше близо до споразумение за нов заем с американския облигационен гигант Pimco при още по-висок лихвен процент, според „Financial Times“, но тези преговори се проточиха и сега наистина отиват към провал.3

Стивън Жан тегли нов заем, за да остане собственик на Интер

Ако Suning не може да изплати пълните 395 милиона евро до понеделник или договори различни условия, тогава Oaktree ще може ефективно да си върне Интер като актив за покриване на неплатения заем.

Ситуацията ще бъде много подобна на тази, в която се озова градския съперник на Интер – Милан, през 2018 г., когато Йонхонг Ли не успя да продължи изплащането на заем, който беше използвал, за да купи Милан година по-рано, и Elliott Management пое управлението.

Въпреки това, докато Elliott Management изглеждаше готов да се изправи срещу Милан и да го възстанови, преди да продаде, има много малко признаци, че Oaktree би имал подобни амбиции. Всъщност „Financial Times“ съобщава, че Oaktree са загрижени, че Suning набира допълнителен дълг с трета страна, ще намали шанса за продажба на Интер.

Така че, ако Oaktree наистина си върне Интер от Suning, е малко вероятно да остане с клуба за дълго, което води до повече несигурност и потенциално разпадане на отбора, докато се намери купувач.

Стивън Жан: Ще продължа да се боря и да побеждавам, докато съм президент на Интер

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ