Селекционерът на Италия Лучано Спалети говори преди първия мач на тима на Европейското в Германия, който е срещу Албания на 15 юни (събота).

„Емоцията е налице, ще бъде страхотно да играем за страната ни с италианския герб на гърдите ни. Чувстваме, че емоцията се превръща в нещо очарователно. Ще има много албански фенове, но ние имаме 60 милиона на терена, защото ще искаме италианските фенове да играят с нас, да бъдат на терена с нас“, заяви Спалети на пресконференцията преди мача в Дортмунд.

Спалети коментира това, дали Николо Барела ще бъде на линия за мача: „Той е този, който знае как да прави най-много неща, той има свободен и чист футбол и ние разчитаме на него. Но той ще трябва да тренира на утрешната тренировка и тогава ще решим“.

„Футболистите трябва да знаят, че в този момент ние сме гиганти, герои. Имаме малко време да тренираме в националния отбор, но с група с тази класа и капацитет всичко става по-лесно и това, което правиш на тренировка, е като в клубове“, категоричен е Спалети.

Италианският селекционер говори за личността на футболистите: „Ние сме главните герои в мечтите на всеки италианец, който като дете е бягал от училище с топка под мишница и се е връщал вкъщи следобед изпотен и с ожулени колене. За нашите сънародници ние сме герои, великани, не можем да не дадем всичко от себе си. В мача трябва да покажем, че сме на това ниво, гигантите и героите не се страхуват да играят във футболен мач“.

Спалети поддържа военна дисциплина - без мобилни телефони, без стоене до късно, по-малко видео игри

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS