Повече от 400 деца на Академия Спартак получиха личен подарък от ръководството на клуба, съобщиха „соколите“.

На специална тържествена церемония, провела се днес от 19:18 часа на стадион „Спартак“, децата на Академията получиха пълна спортна екипировка на Найк безплатно.

„Подаръкът, който направихме  специално за вас, младите „соколи“ от школата е само малка част от предвидените стъпки на растеж и подобрения“, каза президента и основен благодетел на Спартак Варна Павлин Николов. Той излезе на терен с двама от най-младите възпитаници на Школата за да покаже, че те са важна част от голямото семейство на Спартак. В своето обръщение към децата Николов каза още „Вие сте бъдещите надежди на Академия Спартак Варна, с които се гордеем. Нашата цел е да изградим от вас футболисти, които са готови да заемат своето място в мъжкия отбор на родния си клуб и националните гарнитури на България. Помнете, че за да станете добри професионалисти се изисква много труд и много търпение. Трябва да имате знанията и уменията да работите в екип. Да сте отговорни, дисциплинирани и ученолюбиви млади хора“.

Изпълнителният директор на клуба и легенда на българския спорт Тодор Стойков се обърна към децата на Академия Спартак с думите: „Специално подготвихме това тържество-изненада  за вас, вашите родители и близки именно на стадион „Спартак“, защото от тук започва историята, която продължаваме да пишем заедно. С този жест показваме че държим на школата и това е наш приоритет. Показваме, че нашите деца заслужават най-доброто. Ще дадем всичко в името на Спартак“.

Заедно с децата от школата на терен застанаха и титулярите от първия отбор със старши треньор Валентин Илиев, както и футболистите от втория отбор със старши треньор Ивелин Петков. Така ръководство, щаб и футболисти затвърдиха позицията че  в Спартак Варна съществува приемственост между поколенията и днешните деца на Академията са бъдещите “соколи” с които да се гордеем.

След края на церемонията, гарнирана с много подаръци, най-малките футболисти на Академия Спартак бяха предизвикани да изиграят приятелска среща с петима от титулярите на Първи отбор.

„Хайде да поиграем!“ прозвуча от уредбата на стадиона, след което 33 малки футболисти от набор 2016 г., разделени на две групи, изиграха приятелска срещи срещу батковците от I отбор. Така бъдещите „соколи“ се докоснаха до професионалния футбол.

Трибуната под новата козирка, която бе изпълнена с десетки фенове, родители, футболисти и гости на събитието изригна мощно и гръмогласно, за да вдъхне увереност на своите любимци.

На финала всички деца от отборите от U17 до U6 се прегрупираха на терена за да изпишат знаковото 1918 за Спартак Варна и увековечиха събитието с емблематична снимка „винаги верни“!

Спортист приземи ''соколите'' в Своге

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS