Организаторите на олимпийските игри в Париж изтеглиха жребия за състезанието по художествена гимнастика. 

Надпреварата ще бъде открита от американската гимнастичка Евита Грискенас. Българските гимнастички ще се състезават под шести и седми номер. Италианките и германките ще са 11 и 12-а и 23-а и 24-а. 

Докато няколко индивидуални гимнастички се класираха поименно чрез континенталните първенства, повечето индивидуални места бяха разпределени за нациите, които се класираха за олимпийското състезание съответно на Световните първенства през 2022 г. и 2023 г. Националните федерации избират гимнастичките, които ще се състезават на Игрите. Квотите за България бяха спечелени от Стилияна Николова и Боряна Калейн. 

Краснобаева и Брезалиева ще представят България на Световната купа в Милано

България, Италия, Германия и Испания спечелиха правото да изпратят по две гимнастички, удвоявайки шансовете си да спечелят медали. От четирите нации само България и Испания са били на олимпийски подиум преди, благодарение на сребърните медалистки Адриана Дунавска през 1988 г. и Каролина Паскуал през 1992 г.

При ансамблите отборът на Китай ще открие състезанието, следван от Азербайджан и Украйна. Петорката на България е с пети стартов номер. 

Стилияна Николова ще участва на турнири в Египет и в Румъния преди Игрите в Париж

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS