Станаха ясни обвиненята към Райън Гигс за побоя над жена му

dsport.bg

Бившият играч и треньор на Манчестър Юнайтед и уелския национален отбор Райън Гигс заяви, че е невинен пред съда в Манчестър по обвиненията в нападение над две жени.

Що се отнася до съпругата му Кейт Гревил, Гигс отрече да е упражнявал тормоз и насилие над нея по в периода 2017 – 2020 г.

Според подслушванията на Съда, обаче, Гигс е ритал съпругата си в гърба и я е изхвърлил гола пред хотелската им стая в Лондон. Контролът над социалните ѝ контакти, заплахите от имейли за личните и интимните ѝ връзки, изпращането на нежелани съобщения и обаждания до нея и нейните приятели, хвърлянето на нейни вещи да някои от обвивенията към Гигс.

Към това се добавя и второ обвинение, което отново се отнася до насилие над Кейт Гревил и нейната сестра Ема и което играчът отрече. Събитията са се случили на 1 ноември миналата година в дома му в Биг Уорсли.

След като е обвинен в тези престъпления, бившият играч излезе с изявление, отричайки всички твърдения и заявявайки, че ще се надява да изчисти името си.

Това е втората поява, в която Райън Гигс не се признава за виновен, след като бе освободен под гаранция миналия април. Съдия Хилари Манли издаде гаранция за Гигс, въз основа на факта, че Гигс е бил с ограничителна заповед да се доближава до двете жени в момента, когато е извършил престъпленията срещу тях.  

Гигс ще бъде изправен пред съда в Манчестър на 24 януари 2022 г. Преди това, на 8 октомври в същата институция, ще се проведе трето заседание по случая с него.

Райън Гигс отива на съд след обвинение в насилие

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още