Станаха ясни урните за жребия на Евро 2020

dsport.bg

Разпределението на участниците на Европейското първенство през 2020 година по урните стана ясно след изиграването на последните мачове от квалификациите. Тяхното разположение в групите на надпреварата ще се реши по време на жребия за турнира, който ще се тегли на 30 ноември в Букурещ.

До момента визи за Европейското първенство си осигуриха 20 тима, а четири места все още са свободни, тъй като те ще бъдат заети от победителите в баражите, които ще се играят през март догодина. В първа урна са водачите на групите Белгия, Италия, Англия, Германия, Испания и Украйна. Във втора са Франция, Швейцария, Хърватия, Полша, Холандия, Русия. В трета урна попадат отборите на Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция, Чехия. В четвърта урна до момента са само тимовете на Уелс и Финландия. Към тях ще се присъединият и четирите държави, които спечелят баражите си за класиране от Лигата на нациите. Между тези отбори е и България, като при добро стечение на обстоятелствата, ако успят да си уредят участие на Евро 2020 момчетата на Георги Дерменджиев ще са именно в последна урна.

Междувременно стана ясно, че отборите в група "В" вече са почти разпределени. Тимовете, които попадат там са Белгия, Русия, Дания, както и някой измежду Уелс и Финландия. Причината за това е успехът на Германия над Сервена Ирландия и факта, че страната ще е домакин на част от мачовете, както и Италия, Англия, Испания и Русия. Затова и те няма как да са в една група. Украйна пък ще се размине с Русия заради конфликта между двете държави и така единственият вариант за "сборная" е Белгия. Третият тим ще е Дания, а четвъртият ще стане ясен след жребия на 30-ти.
 

Ето и разпределението на отборите по урни

Урна 1: Белгия, Италия, Англия, Германия, Испания, Украйна
Урна 2: Франция, Швейцария, Хърватия, Полша, Холандия, Русия
Урна 3: Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция, Чехия
Урна 4: Уелс, Финландия, Плейоф А, Плейоф В, Плейоф С, Плейоф D

След квалификациите: България в още по-добра позиция за баражите към Евро 2020

Класиране след квалификациите, 20 от 24 известни за Евро 2020

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още