Станимира Петрова спечели първо злато за България на Европейските игри в Полша. Световната и двукратна европейска шампионка не остави шансове на съперничката си във финала на кат. 54 кг и победи с категоричното 5:0 румънката Ланута Перижок, за да триумфира за втори път на този мултиевропейски форум. Преди 4 години тя грабна златото във вторите Европейски игри в Минск, но в кат. 57 кг.

Световната и двукратна европейска шампионка, както и 4-кратен носител на Купа „Странджа“ надигра в типичния си стил румънката Ленута Перийоц, бивша европейска шампионка и втора в света.

Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков Станимира показа впечатляваща форма и разгърна големия потенциал, с който разполага. Тя проведе много умно срещата днес. Без да се притеснява от агресията на румънката, с много движение и разнообразни комбинации, Петрова поведе убедително в съдийските карти след първите два рунда и зарадва България с прекрасна победа с 5:0 гласа. Успехът й е гарниран и с олимпийската квота за Париж, която тя спечели с достигането до полуфиналите.

Припомняме, че боксьорите ни имат още двама финалисти в Краков. В утрешния ден за злато ще боксират Светлана Каменова и Хавиер Ибаниес. С бронз пък се поздрави Йордан Морехон. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS