Стефан Велков пред dsport: Белтраме може и да изживее културен шок в България

Българският футболист Стефан Велков разказа пред dsport и Дарик своите впечатления от новото попълнение на ЦСКА Стефано Белтраме. Двамата адаши се засякоха в нидерландския Ден Бош преди две години. Бившият играч на Славия говори и за новия си отбор Валвайк в "Ередивизи".

"Прочетох, отделно се чухме. Поздравявам го за трансфера. ЦСКА, Левски и Лудогорец са най-големите отбори у нас. За него това ще е добра стъпка, тъй като той иска да играе на място с амбиции за титла. Той е добър футболист. Съвестен е, голям професионалист - нещо, от което ЦСКА имат нужда", добави "червените".

"Мисля, че ще успее да се адаптира. Той е отворено момче е, няма да остане изолиран. Освен това той желае да се сприятелява. Възможно е да изживее културен шок, сигурно така ще стане. Но той знае къде отива. ЦСКА има какво да му предложат. Истината е, че  Запада и Изтока се различават много", сподели Велков.

"Определено е крачка напред преминаването ми във Валвайк. Ще имам възможност да играят с "Ередивизи", най-високото ниво в Нидерландия. Не ме притеснява, че сме последни. Радвам се, че ще мога да играя срещу най-добрите. Всички искаме да се спасим. Това е идеята. Останем или не останем, си зависи от нас. Ще придобия безценен опит. Добре се чувствам. Радвам се, че успях да изляза в чужбина и да се развивам. Следя бегло родното първенство и се радвам, че не съм там", добави той.

"Този сезон Славия имат голям шанс да са в първата шестица. Пожелавам им да успеят да се задържат в първата шестица. Загорчич работи почти вече 3 години в Славия. Знае си играчи. Смятам, че той ще успее да постигне тази цел", добави Велков.

Официално: ЦСКА привлече халф от Ювентус

Новият на ''Армията'': Благодаря, Юве! Само ЦСКА!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още