Бившият вратар на Славия Антонис Стергиакис смята, че е стигнал максималното ниво на своето развитие в българското първенство. В последния ден от трансферния прозорец, гръцкият страж подписа с Блекбърн.  "Преди шест месеца казах, че съм готов за следващата стъпка и тази стъпка е в Блекбърн в Англия. Това е наистина добра възможност да си подобря нивото. Това е огромно предизвикателство в наистина голям клуб. Много съм щастлив", заяви Стергиакис пред Lancashire Telegraph.

"Само на 16 години, когато дойдох в България. Беше ми много трудно в нова държава, с нов език. Не ми беше лесно да го науча. Когато не знаех български, говорех на английски. Сега това ще ми помогне изключително много. Имах добри треньори и добри съотборници", заяви той. 

"Всичко това беше най-важното нещо за мен. Всички ме подкрепяха. Срещнах добри хора и тренирах усилено. Достигнах максималното възможно ниво за България. Изиграх над 80 мача и това е най-важно. Придобих много ценен опит. Искам да се подобря още повече", каза още Стергиакис.

Блекбърн официално представи Стергиакис

Стергиакис от Славия отива в Блекбърн

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS