Стилияна Николова води в многобоя след първия ден на Държавното

dsport.bg

Стилияна Николова от клуб Етър Велико Търново води във временното класиране за многобоя при жените индивидуално на Държавното първенство по художествена гимнастика, категория Е.rj, след първите два уреда - обръч и топка.

Николова изигра много силно и без грешка  и двата уреда и напълно заслужено поведе в класирането след първия ден. Втора е Боряна Калейн от клуб "Левски Триадица", която също игра силно и артистично, но допусна грешка в съчетанието с обръч. Трета след първите два уреда е Ева Брезалиева от клуб "Олимпия" Бургас, която започна отлично своето представяне на обръч, но на топка допусна грешка.

Като цяло всички национални състезателки играха стабилно, силно, артистично и показаха видим напредък във всеки аспект - трудности с тяло и  уред и артистичност. 

Силно в първия състезателен ден се представиха и Татяна Воложанина (Илиана) , Магдалина Миневска (Илиана)  и Лъчезара Пекова (Левски), които се класираха и на двата финала в неделя. 


Христина Първанова от клуб "Левски Триадица", която е в разширения състав на националния отбор, заслужи право да участва във финала на топка, а още една представителка на клуба - Алина Коломиец - се класира във финала на обръч.
Малката Емона Ценова от клуб "Левски Плюс" намери място във финала на топка с много артистична игра, а силно впечатление направи Дара Кръстева от клуб "Теа Денс", която спечели се класира във финала на обръч и е първа резерва във финала на топка.
Снежана Колева от клуб "Тракия" Пловдив" и Яна Стайкова от клуб "Академик" изиграха силни съчетания с много присъствие и артистичност.

При девойките старша възраст Елвира Краснобаева от клуб "Грация" Варна  е първа във временното класиране, втора е Никол Тодорова от клуб "Авангард", а трета е Дара Стоянова от клуб "Илиана". Трите се класираха и за двата финала - на обръч и топка,  в неделя. 

При най-малките - девойки младша възраст - първа във временното класиране след изпълнението на обръча и топката е Алекса Рашева от клуб "София спорт 2017", пред Магдалена Вълкова от клуб "Илиана", а трета е съотборничката на Рашева - Ида Стефанова. 

Утре са изпълненията на бухалки и лента във всички възрасти, след което ще станат ясни победителките в многобоя в отделните възрастови групи - държавните шампионки, както и останалите медалистки, както и всички финалистки на уредите. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още