Селекционерът на Шотландия – Стив Кларк, опита да успокои отбора си преди ключовия мач срещу Унгария от Група „А“ на Евро 2024, който ще реши бъдещето на двата отбора в турнира.

„Ще се опитам да им дам нещо (б.р. с реч). Но всеки знае колко голяма игра е това, можете да говорите и говорите и говорите за нея“, заяви Кларк на пресконференцията преди мача в Щутгарт.

Той призна, че тимът му е минимизирал шансовете си за продължаване към елиминациите с тежката загуба от Германия с 1:5 в първия мач от Европейското: „Вероятно прекалихме с първия мач, така че ще се опитваме да не омаловажаваме този, ако някога можем да омаловажаваме мач от такъв мащаб. Уверени сме, че сме добре подготвени и готови да започнем силно още от началото“.

„Целият турнир е повод за радост, за да може феновете ни да дойдат тук. Останалите пет милиона, които не успяха да пътуват, сигурен съм, че също са погълнати от турнира. Това означава много за всички. Не става въпрос само за този мач“, завърши шотландският селекционер.

Марко Роси: Намираме се в една и съща лодка с шотландците

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS