Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов не бе доволен от играта на своите възпитаници, въпреки победата с 2:0 срещу Ботев Враца в контролен мач, игран на стадион „Георги Аспарухов“.

„Ако трябва да съм честен, въобще не съм доволен от сериозността, от динамиката на играта и от желанието на футболистите. Паузата им дадох да почиват и тренировъчният прозец през седмицата, който не беше на нужното ниво, им се отрази и на терена. В крайна сметка те нямат вина, вината е в нас, треньорите. Ще имам сериозен разговор върху поведението на терена. Нямахме организация, но имахме непринудена пауза и трябва да търсим проблемите само в нас. Имаме още една седмица с оглед на дългата пауза да намерим ритъма на игра. Имаме още контроли, които трябва да изиграем в значително по-добро темпо“, недоволен бе Мъри.

„Повече го отдавам на нас, треньорите, ще търся проблема в нас. Това беше най-важната тренировка, предупредих ги, че трябва да играят както трябва. Има футболисти, които искат шанс, а сега на терена виждате какво е поведението им. Не може футболистите на Левски да играят с този ритъм и това желание“, категоричен е треньорът на „сините“.

„Това е единственото положително. Затова искахме повече контроли, за да може всички да играят. Но ако не се влагат, ще тренираме повече и ще играем повече контроли. Има футболисти, които трябва да се борят за местата си в Левски. Левски не е социален дом, където да чакаш и да търсиш извинение. Всеки от тях ще получи нужните оценки и указания. Притеснен съм в играта в линията на защитата. Двамата центални защитници ми изглеждат в ужасно състояние, което е притеснително с оглед на това, че Ноа е наказан за следващия мач. И двамата имат претенции да се показват да играят, но претенциите се защитават на терена“, доволен е Стоилов, че има още време до подновяването на шампионата.

Относно Джевад Ел Джемили, той каза: „Според мен не е това неговата позиция. Искахме да запише минути и той, и други футболисти. Футболисти, които получават шанс в контролите, трябва да ги защитават. Видяхте и представянето на Патрик. Хора, които играят малко, трябва да се борят за местото си. Тези футболисти, които не се борят за местото си, напускат Левски и след това няма връщане“.

„Тази тема сме я коментирали. Всеки ден ме питате едно и също. Аз нямам проблеми с никого, в това число и с вас“, каза той за ситуацията в ръководството на клуба.

„Няма нещо, което да не съм казал досега. Срещата е предизвикана от нашите привърженици. Аз ще бъда там, защото нямам други ангажименти. И аз, и Ивков сме платени служители, а феновете ни плащат част от заплатата и ние сме задължени да сме на срещата. Каквито въпроси има, ще отговорим честно и почтено, както сме правили всеки път. Може да се задават всякакви въпроси, затова са тези срещи“, завърши Станимир Стоилов.

Левски започна с победа поредицата контроли на „Герена“

Тити Папазов и баскетболният Левски дариха 7600 лева по сметката за НАП

Мъри за Левски, Сираков, Ивков и националния отбор

Сираков: Бъдещето на Левски ще е по-добро от миналото в последните 3 години и от настоящето

Уелтон: Целта ни е място в Европа, Стоилов е с огромно сърце и се държи като баща с мен

Илиян Стефанов под въпрос за Левски – Локомотив София

Левски пусна свободен вход за контролата с Ботев Враца

Кръговете след международна пауза - ЦСКА 1948 безгрешен, ЦСКА и Левски пред Лудогорец

Равносметката - чуждестранните национали от родния елит не блеснаха повече от българските

Сдружението ''Левски на левскарите'' вече е акционер в клуба

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS