Строителството на ‘‘Армията‘‘ изцяло зависи от ЦСКА

dsport.bg

Строителството на новия стадион на ЦСКА зависи изцяло от клубното ръководство, а държавата помага само с документация, заяви спортният министър Радостин Василев в интервю за "Евроком".

Запитан какво се случва с проекта за новия стадион, министър Василев отговори: "Трябва да питате ЦСКА, защото от тях зависи строителството. Взехме решение, ангажирахме и кантора, че ние като притежаваме един нефункционален имот и искаме някой да го изгради, сме готови да го предоставим. Те да предоставят инвестиционен план и проект, а ние като министерство ще извадим документите. Те трябва да го изградят със собствени средства".

Министър Василев добави, че проектът е задвижен, законите ще бъдат спазени и сега се чака инвестиционен план и проект за строителство.

"Подписахме анекс към договора за наем, с което има крайни срокове за инвестиционен план и проект за стадиона, който струва милиони. С общината сме уточнили какви подходи ще има, тъй като това е парк. Ние ще спазим закона и се надявам инвеститорът да си спази ангажимента", заяви той.

Радостин Василев подчерта отново, че държавата не може да строи стадиони, тъй като до момента не е имало програма. Сега се изготвя такава в помощ на футболните клубове.

"Левски има спешна нужда от козирка, само че искат да я направи държавата. А държавата към момента не е предвидила средства за строителство на стадиони. Сега ще разработваме тепърва програма за помощ на футбола. А пловдивските отбори? 25 милиона, дадени от държавата - няма ги. Местната власт е отговорна за тази разруха", завърши по темата министър Василев.

Радостин Василев: Първият министър в затвора ще бъде бивш спортен министър

Министър Василев: Не мога да приема, че това е президентът на БФС

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още