Таекуондистката Василена Йорданова е номер 1 на Перник

dsport.bg

Василена Йорданова е спортист номер 1 на Перник за 2019 година. Тя е състезател по таекуондо ITF и кикбокс в СК "Василена - Перник", световен шампион по таекуондо и трета на световното първенство за жени по кикбокс за 2019 г., пише zapernik.com .
Подгласник на Василена е Айк Мнацканян - състезател по борба класически стил в СК "Миньор". Трета позиция заема Мартин Тодоров - състезател по мотокрос. След него се нареждат Михаела Стоянова - тенис на маса, Константин Симеонов - таекуондо ITF , Иван Георгиев - таекуондо ITF и кикбокс, Даяна Андонова - джудо, Далия Райчева - бокс, Станислав Кирилов - ръгби и Жана Огнянова - бокс.

Треньор номер 1 на 2019 г. е Радослав Василев - треньор в спортния клуб по борба Миньор. За най-добре представил се ученически отбор призът грабна женският баскетболен тим на ГПЧЕ "Симеон Радев".

Футболният клуб Миньор получи юбилеен плакет за принос в развитието на футбола в Перник и по повод 100-годишнината на най-популярния и масов спорт.

Ръгби и футбол клуб Валяците също бе удостоен с юбилеен плакет за принос в развитието на ръгбито в Перник и по повод 60-годишния юбилей на отбора, спечелил над 30 шампионски титли от национални първенства и купи.

Юбилеен плакет за принос в развитието на спортните танци получи Надежда по случай 25-годишнината от създаването на клуба. За най-перспективни спортисти във възрастовите категории 14, 16 и 18 години плакети получиха съответно: Даниел Цанков, Ивет Василева и Калоян Атанасов.

Най-добрият играч на ученическия отбор по тенис на маса на ПГИ Силвио Седевчев, носител на бронзов медал в индивидуалното класиране на Световните ученически игри Малта 2018, получи награда за индивидуално представяне.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още