Те са мечтата на всички спортисти. Всеки спортист мечтае да получи медал от Олимпийски игри. След игрите в Токио, японската столица е домакини и на Параолимпийските игри.

Около 4400 спортисти с физически, интелектуални, зрителни увреждания или церебрална парализа от най-малко 160 държави ще се състезават за период от 12 дни за спечелването на 539 медала на Параолимпийските игри в Токио, които ще се състоят от 24 август до 5 септември. Ценните отличия са проектирани от Сакико Мацумото, възпитаник на катедрата по изящни изкуства на университета Тама, и са вдъхновени от традиционните японски фенове.

Медалите са гравирани с различни флорални мотиви, които представляват японските природнибогатства. Те са гравирани на брайлово писмо и имат вдлъбнатини отстрани за различаване на златото от среброто и бронза. Златните медали имат едно вдлъбнатина, сребърните – две, а бронзовите - три.

На Параолимпийските игри в Рио медалите имаха релеф, който идентифицира дали са златни, сребърни или бронзови, но те също имаха малки топки вътре, които издаваха шум като камбана, предназначен за слепи и спортисти със зрителни увреждания.

Както и на Олимпийските игри, за първи път в историята параолимпийските медали ще бъдат изработени от рециклирани материали от Япония. Става въпрос за стари електронни устройства, изхвърлени от японското население. Получени са 78 985 тона използвани мобилни телефони, компютри, клавиатури и други компоненти. След процеса на рециклиране са получени 32 килограма злато, 3500 сребро и 2200 бронза, от които са били изработени ценните отличия за Параолимпийските игри в Токио, които започвет само след 5 дни.

Кевин Дюрант разкри защо е напуснал Уориърс

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS