Българските тениснационали Александър Лазаров и Димитър Кузманов коментираха скандала около неподписана невярна публикация в социалните мрежи, че родната федерация е отказала покана за ATP Cup и да поеме разходи на състезателите около участието им в Австралия, а Григор Димитров е финансирал лично.

След първите думи на Димитър Кузманов „Ако това нещо не се беше случило, може би нямаше да сме българи“, Александър Лазаров продължи: „Не мога да разбера защо някои хора са фиксирани върху това кой какви пари е изкарал, кой какви разноски е поел, а не отчита факта, че ставаме девети в света. Не знам докога ще продължават тези неща?! Развитие по този начин няма или ако има, то е с много бавно темпо, което не помага на никого в случая. Вместо да се фокусираме, да се правят интриги между една страна и друга страна, мисля, че най-важното тук е да извлечем факта, че сега се намираме тук и си говорим за позитивни неща. Това е избор на хората. Всички любители на тениса и на спорта, които са гледали, имат два варианта – да запомнят успехите, които направихме или да обсъждат финансовите отношения между нас и други. Те си избират, преценяват. Подобни писания не ни отнемат от радостта. Позабавлявахме се, особено на летището. Имахме днес доста време да се посмеем на тези неща, не ни измества фокуса. Не са важни, не са ценни, така че няма какво да промени това нещо“, каза Лазаров с разочарование.

Димитър Кузманов категорично обяви: „В крайна сметка всеки сам избира на какво да вярва. Много хора повярваха на нещо, което е пълна измислица и лъжа. Много хора в социалните мрежи не отразиха това, което направихме първите три мача. Явно за тях беше по-важно това, което написа някой човек, който даже няма и смелостта да се покаже. Аз не съжалявам за нищо, защото си свърших работата, както аз така и всички момчета. Пак казвам, девето място остава в историята. Каквото и да се случи оттук нататък, този отбор ще остане там!“.

Fake news за Гришо и отбора пробва да подпали тениса, шефът Цветков потресен

От родната федерация: Fake news уронва престижа ни

Тодор Енев: Целта на лъжите е да се измести фокусът

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS