Тити Папазов: Нямам нужда от акции, бих ги дал на някой, който иска да инвестира в Левски

dsport.bg

Вторият най-голям акционер в Левски Тити Папазов заяви, че би се разделил с 35% от акциите на клуба, ако се намери човек, който иска да инвестира в клуба. "Въпросните 35% не държа да ги притежавам. Ако се появи бизнесмен, голяма корпорация, която има хоризонт и идеи да инвестира в Левски ще се разделя с тях. Аз нямам нужда от акции, ако се появи някой. За бъдещето на Левски съм готов да направя всичко най-добро", каза Папазов в ефира на БТВ.

Тодор Батков: Наско и Тити е перфектна комбинация за Левски, положението не е неспасяемо

Папазов разкри, че решението за прехвърлянето на акциите е лично на Наско Сираков. "На 5 юни ме покани на обяд с моята съпруга и каза, че няма нищо по-коректно и морално да прехвърли половината на мен. Обаче има отговорност към всички хора и трябва да запази мажоритарния пакет от акции. Синята общност е много чувствителна. Последователите на Наско са много. Сега бъдещето пред Левски е добро, защото ще има прозрачност. Ние от ден едно с Наско сме заедно. Когато Божков ми обеща акциите живеех с розовите очила, но без експертиза. Дори да бях получил акциите Сираков щеше да е моят експерт. Взе се стратегическото решение той да поиска акциите, за да извади Левски от ситуацията от цирка, в който влизаше. Имахме договорка с г-н Божков. Когато Господ иска най-доброто, за да може да ги вземе Наско. Има ли по-подходящ от него? Това е съдба. Барселона и Реал също са били със сериозни дългове, но на базата на огромната численост на тези марки съществуват", допълни още баскетболният специалист.

Той говори и за многото задължения натрупани в последните години. "Тези 24 млн. са сериозна сума и доста от тези задължения вече са предоговорени. Спас Русев вече пое ангажимент за задължението към Виваком. Когато Наско Сираков седне на масата за преговори, плюс моето нахалство, се стига до положителни неща, както се случи с Главболгарстрой", каза Папазов.

"Силно се надяваме да избягаме от моледа "Бащица". Ще търсим пари. Нищо не ни задължава да е един човек. Левски е огромна марка и има огромен потенциал. Много хора преди нас са го правили. Ние няма да откриваме топлата вода. Такива общности са в Испания и на други места. Човекът, който определя стратегията е Наско Сираков. Той каза, че би седнал на маса с всеки, които е готов да помогне. Той е готов на всичко за Левски. Павел Колев остава в клуба. В много тежък икономически водим преговори. Сега шокиращо се появяват идеи за нови промени в закона за хазарта, което може да се превърне в проблем", алармира Папазов.

Хубчев и Левски пред раздяла

Сираков обяви с точност задълженията на Левски

Тити Папазов взима 35% от акциите на Левски

Наско Сираков: Намалявам бюджета на Левски поне наполовина

Левски се разделя със спортния си директор, Павел Колев остава

Сираков: Няма смисъл да се класираме за евротурнирите и някой кипърски тим да ни вкара 7 гола

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още