Любо аут от ЦСКА, очаква се и Стоилов

Тодор Батков: В момента БФС е на един крак

dsport.bg

Бившият собественик на Левски Тодор Батков обяви, че в момента вижда доста слабо БФС. Той коментира драмите с централата и смята, че е хубаво скоро да има Конгрес. Освен това Батков заяви и, че "не е добре" това, което се случва с огромния брой екипи за деца и скандала около разследването. Батков допълни пред bTV, че не смята да се връща във футбола, но е готов да помага.

"Аз съм от 1998 г. във футбола и за първи път виждам държавата да дава пари за футбола. Това е хубаво. Но фактът, че пращат юношите в хотели на хора от БФС не е морално. Подлежи на проверки. Виждам конфликт на интереси. Какви са тези лагери за такива колосални пари? Знам, че за лагерите на Левски в Кипър плащахме по 50 евро на ден, а тук плащат 75 лева. Ние бяхме в петзведни хотели в Кипър, а и хранихме големи хора, мъже. Има голяма разлика", каза той.

Разследването продължава! БФС е усвоил над 2 млн. лева за лагери в хотели на вицепрезиденти

Батков коментира и футболните екипи. "Знам, че има марка "Космос", доста евтини и ниско качество екипи. Пума и Адидас шият в Пакистан, а за Афганистан не знам да има, тя е размирна държава. Чух колосални цифри, дай Боже да има толкова деца, които да се занимавт с футбол. Това е доставка на 11 000 екипи - да, възможно е за 3 години. Това с прехвърлянето на фирмата на клошар е класическа схема, явно са имали да дават ДДС. И това има някакъв изход - като се дават екипи, има приемно-предавателни протоколи, тези клубове си имат шефове. Да се провери какво става, ако нямат документи, значи е криминално престъпление. Не е добре. Публична тайна е, че при тежки нерешими данъчни проверки има тази практика - прехвърляш я на клошар или на лица от ромски произход, които държавата не ги следи", обясни още адвокатът.

"За националния стадион като играехме Шампионска лига плащахме 20-25 хиляди, после вдигнаха на 50 000, където стана огромен скандал, а и имахме осветление, 40 000 публика. Това колко са платили сега за наем на стадиона за юношески турнир, е форма да се спонсорира и подпомогне собственика на стадиона. Парите за спорт така или иначе са малко и да отиват в нечий джоб... това е неморално. Който каквото е правил, да си понесе отговорността", категоричен е Батков.

Антон Попов: В БФС няма отклоняване на средства

"Държавата за първи път дава пари. Не правя вятър на Бойко Борисов, но с негова помощ се оправиха стадионите, поне в "А" група. Първо, държавата трябва да провери, после да се свика Конгрес. В момента БФС е малко окуцял, на един крак е останал. Легитимното лице е президентът, и след като той е освободен, нормално е да се свика нов Конгрес. Ако вярваме на съда шеф сега е Мишо Касабов, ако вярваме на Данчо Лечков е той, според устава. Не съм полицай, за да разследвам дали му е негов подписа. Борислав Михайлов, мисля, че допринесе много, може да има и грешки. Хубав, лош, той е лицето на футбола ни в последните 15 години. Не можем да отречем приноса на Михайлов, той легитимира футбола ни пред ФИФА и УЕФА, докара пари от там, направи база. Националният отбор е функция на футбола в клубните ни отбори и на няколко легионери, които играят навън. Мисля, че ние изпуснахме духа от бутилката - големите отбори в България, да вземат толкова чужденци. Как се гради така национален отбор - никак. В момента юношите старша и младежите са по-добри от мъжете. Ако искаме да има роден футбол президентите да седнат и да се разберат - да има ограничение на броя на чужденците, ако трябва", категоричен е бившият шеф на Левски.

Разследването продължава: Подозрения за големи далавери на БФС с футболни терени

"В някаква степен ми липсва футбола, но аз не съм се откъснал, изживявам мачовете. Последно бях на мач на този с Марибор, понеже съм приятел с президента им и да се видим. Дали бих се върнал? По-скоро не. Готов съм да помагам, все пак", завърши Батков.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още