Любо аут от ЦСКА, очаква се и Стоилов

Разследването продължава! БФС е усвоил над 2 млн. лева за лагери в хотели на вицепрезиденти

dsport.bg

Разследването на колегите от БТВ, за изразходване на държавни пари от БФС, продължава и днес. След като вчера колегите разкриха колко средства са изхарчени за закупуване на екипировка по програма за детско-юношески футбол, днес във втора част от разследването се разкрива, че ММС е отпуснало 2 млн. лева, които са усвоени от футболната централа за лагери и подготовка на футболни таланти в периода 2016 и 2017 година.

БФС търгува с Афганистан на съмнителни цени?

Поне два от хотелите, където се провежда подготовката на младите футболисти са свързани с висши ръководители на БФС. През април 2016 година спортното министерство и БФС подписват договор за отпускане на 1 млн. Лева за развитието на детско-юношеския футбол. В края на същата година са отпуснати още 1 150 000 лева.

Голяма част от средствата (1 630 780 лева) са изразходвани за лагери на юношите. Разследването показва, че част от хотелите, където са настанявани младите футболисти са свързани с Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев.

Лечков притежава, чрез съпругата си, хотел „Спорт Палас“ в Сливен, а Фурнаджиев е собственик на „Белведере Холидей Клуб“ в Банско.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов обясни, че хотелите са избрани от комисия на база постъпили оферти.

"Няма нищо неморално. Морално е, да", коментира Йордан Лечков.

Според отчетите за лагерите те са провеждани на цена от 75 лева на човек при общо 48 отбора, които са изпращани на лагер там. Проверка на БТВ показва, че лагери могат да се организират на цени между 40 и 45 лева при същите условия в подобни хотели в България. Дългогодишният експерт по спортно и търговско право Радостин Василев припомня, че базата на БФС в Бояна е функционирала в периода, в който са се организирали лагерите и са отпускани средства за тяхното провеждане.

Операция "Дневен ред" в БФС

Ексклузивно: Лечков се е подписал ЗА Касабов (документ)

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още