Трансферната сага на Ромелу Лукаку това лято е трагикомична, след като белгийският голмайстор заби нож в гърба на хората от Интер, които спряха преговорите с него, след като разбраха, че той води разговори зад гърба им с големия съперник Ювентус.

Лукаку дори даде предимство на преговорите със "старата госпожа" заради предложените по-добри лични условия, но скоро му стана ясно, че е направил голяма грешка, Интер се оттегли от преговорите за трансфера му, а Ювентус веднага след това започна да протака, чакайки продажбата на Душан Влахович, но междувременно започна да намалява офертата към Челси и към самия играч.

Челси даде да се разбере, че не разчита на услугите му, така че сега Лукаку се оказва в трудна ситуация, като клубът, който обичаше, е бесен на него и клубът, който му предлага най-много пари, се оттегля от преговорите.

"Gazzetta dello Sport" твърди, че Лукаку дори се е свързал лично с ръководителите на Интер в опит да поднови преговорите между двете страни, но шефът Стивън Жан и клубните директори са му дали да разбере, че историята е приключила и че той никога повече няма да носи екипа на "нерадзурите".

Предстои да видим развръзката от трагикомичната ситуация с Лукаку през това лято. Досега той беше повече от категоричен в намерението си, че иска да остане в Европа, но след последното развитие на събитията може да промени решението си и да приеме предложение за преминаване в Саудитска Арабия.

Феновете на Ювентус протестираха срещу трансфер на Лукаку (ВИДЕО)

''Corriere dello Sport'' твърди, че Лукаку е започнал преговори с Ювентус още през март

Лукаку няма да пътува с Челси за турнето в САЩ

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS