Трима агенти под прикритие, облечени като цивилни, ще следят за расизъм по трибуните по време на мача между България и Англия на Националния стадион "Васил Левски".

Според информацията на британския вестник Telegraph европейската футболна централа се отнася много сериозно към случаите на расизъм в досегашните двубои у нас и е взела всички възможни мерки да се следи за подобни случаи.

Тримата агенти ще бъдат сред феновете и по никакъв начин няма да се различават от останалите. Те ще бъдат част от мрежата по антидискриминация FARE (Football Against Racism in Europe) като най-вероятно ще бъдат българи, за да разбират и евентуални расистки скандирания, които не биха били разбираеми на английски.

От английската Футболна асоциация нееднократно говориха за притесненията си от расизъм по време на мача в София в понеделник, а футболистът на Челси Тами Ейбрахам дори разкри, че самите играчи са имали разговори по темата и са стигнали до решението при расистки скандирания дори да напуснат терена.

"За съжаление не можем да коментираме за присъствието на нашите наблюдатели преди мача от мерки за сигурност, тъй като те работят анонимно на стадионите", обяви говорител на FARE.

В Англия се опасяват за расизъм в България

Англичаните се обявиха против разсизма с тениски

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS