Комичните изяви на рефера Джонатан Сиказуе по време на мача Тунис – Мали (0:1) от Купата на Африканските нации логично доведоха до силно недоволство от страна на загубилите. Според „beIN SPORTS” Тунис в най-скоро време ще подаде официална молба въпросната среща да бъде преиграна.

По време на сблъсъка съдията първо свири край в 85-а минута, но асистентите му сигнализираха, че не е време за това и двубоят се доигра. Четири минути по-късно Сиказуе вече бе категоричен да сложи край на двубоя, макар отново да не бяха изтекли 90-те минути. Между двете ситуации дори бе показан червен картон на Ел Билал Туре от Мали, а ситуацията бе разглеждана около 2 минути от ВАР. Реферът трудно напусна терена, обграден от охранители, но скандалите не свършиха. Около 40 минути по-късно пресконференцията на треньора на Мали Мохамед Магасуба беше прекъсната, когато служители на Африканската футболна конфедерация уведомиха малийците, че двубоят ще продължи.

На терена излязоха само футболистите на Мали след отказ на тези на Тунис, а Сиказуе беше заменен от четвъртия съдия Елдер Мартинш де Карвальо, който даде и финалния сигнал на двубоя.

За капак в двубоя бяха отсъдени и две спорни дузпи, едната пропусната от Тунис.

Мали би Тунис, комичен съдия свири край на мача в 85-а и 89-а минута (ВИДЕО)

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS