Tuttosport: Федерациите предлагат отлагане на Евро 2020

| Италия

Натискът върху УЕФА от страна на футболните федерации за отлагането на Европейското първенство се засилва. Според информацията на италианското издание „Tuttosport“, почти всички федерации са поискали отлагане на Евро 2020, за да може техните национални първенства да бъдат приключени до началото на лятото. Причината е епидемията от коронавирус, която обхваща все по-големи части от Европа. Първенството в Серия А вече бе отложено и мачове от италианския шампионат няма да се играят поне до 3 април.

Предложението на част от федерациите е Европейското първенство да бъде отложено с една година. 

Шефът на УЕФА Александър Чеферин засега се съпротивлява срещу идеята за отлагане на Евро 2020 и позицията му е разбираема, защото организацията на тазгодишния турнир е изключително трудна. Той създаде мощна организационна машина, която да управлява провеждането на Европейското първенство, тъй като това е първото, което се провежда не на територията на една или две съседни държави, а на 12 стадиона в 12 града от 12 национални асоциации на УЕФА.

Европейската футболна централа очакваше да развие огромен оборот от 2,5 милиарда евро, което е с над 600 милиона евро повече спрямо последното издание през 2016 година.

Следователно съпротивите са повече от разбираеми, но с всеки изминал ден рискът Евро 2020 да бъде отложено се увеличава.

Със сигурност пред УЕФА не стои като възможност мачовете от Европейското първенство да се играят без публика, което в крайна сметка може да доведе до отлагането на турнира.

Серия А спря: Какво се случва сега?

Новите забрани в Италия поставят под съмнение участието на отборите в европейските клубни турнири

Спират целия спорт в Италия до 3 април, включително Серия А

Какво става в Серия А? Върнаха Парма и Спал на излизане от тунела, отложиха часа с над час

Италианският министър на спорта: Спрете Серия А

Наполи дезинфекцира "Сан Паоло"

Финална четворка в края на май може да определи носителя на Купата на Италия

Прочетете още