УЕФА опроверга изявлението на президента на футболната централа Александър Чеферин, че Шампионската лига трябва да завърши не по-късно от 3 август, съобщиха от пресслужбата на огранизацията. На 1 април подновяването на европейските клубни турнири бе отложено за неопределен период поради пандемията на коронавирус, а мачовете от Шампионската лига и Лига Европа бяха спрени на 1/8-финален етап. Вчера Чеферин заяви в интервю за германския телевизия ZDF, че финалите на Шампионската лига и Лига Европа трябва да се проведат не по-късно от 3 август.

Чеферин постави краен срок за доиграване на ШЛ и ЛЕ

От европейската футболна централа обаче, изненадващо опровергаха думите на президента си и заявиха: "Това не е така. Президентът даде ясно да се разбере, че не може да се определят точни дати за край на сезона", се казва в изявлението на УЕФА.

"УЕФА в момента анализира всички варианти за завършване на националните и европейските турнири съвместно с Асоциацията на европейските клубове и европейските лиги в рамките на работната група, свикана на 17 март. Основната цел за всички членове на работната група е опазване здравето на гражданите. След това е необходимо да се намери решение за завършване на всички турнири. Ние проучваме различни варианти за мачове през юли и август, в зависимост от разрешенията на съответните правителства", се казва още в изявлението на УЕФА.

УЕФА обмисля още една промяна в програмата до 2020 година

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS