УЕФА с ново правило при случаи на коронавирус на Евро 2020

dsport.bg

От УЕФА обявиха, че ттборите, засегнати от случаи на COVID-19 или задължителна карантина на европейското първенство, могат да отложат мачовете си до 48 часа, за да извикат нови играчи. 

Европейската централа публикува допълнителни правила за шампионата на Стария континент, който ще се проведе от 11 юни до 11 юли, включително увеличаване на броя играчи от 23 на 26.

Отборите на Евро 2020 ще бъдат с 26 играчи

 На Евро 2020 трябва да бъдат изиграни 51 мача за 31 дни с няколко дни като допълнителна опция. Мачовете ще се играят по график, ако всеки отбор има поне 13 играчи, включително един вратар на разположение. От УЕФА заявиха, че отборите с по-малко от 13 играчи могат да пренасочат двубоя си в рамките на следващите 48 часа от датата на съответния мач. 

"Всеки допълнителен играч, повикан, за да запълни бройката от 13 играчи, трябва да заеме мястото на еквивалентен брой карантинни състезатели от списъка с 26 играчи", информираха от УЕФА. Отборът, отговорен за мач, който не се играе, ще го загуби служебно с 0:3 и националната федерация ще бъде изправена пред дисциплинарни действия от Европейската централа.  

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още