Осасуна бе изхвърлен от Лигата на конференциите през следващия сезон поради техните "грехове" от 2013 г. насам. Това се дължи на участието на клуба от Памплона в уреждане на мачове през сезон 2013/2014.

Осасуна посочва, че присъдата е твърде тежка и възнамерява да обжалва.

„Инспекторите на УЕФА смятат, че решението на Върховния съд, което осъди няколко бивши директори на Осасуна, е достатъчна причина да изключи Осасуна от европейските състезания, девет години след събитието.”

Клубът не е съгласен с критериите на УЕФА, ще обжалва пред Апелативната комисия и обявява, че законно ще се бори до краен предел, за да защити правата си.

"Силни пред слабите и слаби пред силните, УЕФА не искаше да вземе предвид, че самите испански съдилища буквално обявиха, че Осасуна е жертва на отклоняване на пари, извършено от някои от бившите ѝ директори зад гърба на най-висшите власти на субекта, събранието и контролните механизми на самия клуб“, се посочва в началото на позицията на испанския клуб.

Става въпрос за споразумението на Осасуна с Бетис, според което клубът от Севиля трябва да победи Валядолид и да загуби от Осасуна, за да може клубът от Памплона да запази първодивизионния си статус. Бетис получи 600 000 евро като награда.

Готвят се големи промени в ЛК: Ювентус се отказва от участие, УЕФА изхвърля Осасуна

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS