Управителят на Пирин Благоевград Атанас Дафинов говори на пресконференция за актуалното състояние в клуба.

"Искам да се спрат спекулациите и да се знае истината. Както знаете, след гласуване на Общински съвет и оттеглянето на г-н Белогур, Общината прие акцията на мъжкия отбор. Идеята беше като кауза за нас, да спасим този отбор. Ситуацията беше доста тежка, както сте запознати. В отбора, не бяха получавали заплати, нямаше никаква яснота. Захванахме се и сложихме приоритетите на масата. Те бяха следните - първо да успокоим футболистите, треньорският щаб, да започнем да им изчистваме старите задължения, премиите", започна той.

"Следващите ни приоритети бяха - съществуването на Пирин като професионален клуб. Това не минаваше през запазването на елитния ни статут. Почнахме да се опитваме да оправим лицензирането. При стъпването на Общината в клуба, вече бяхме закъснели с месец и половина. След много разговори, много ангажирани от нас хора, лицензът успя да се спаси, но другото изискване беше да имаме нулеви задължения към НАП. Тогава пак, благодарение на Общината, тя погаси задълженията към НАП, за да можем да имаме лиценз", продължи Дафинов.

"Тогава дойде и нова ситуация - автобусът беше пред заплахата да ни бъде отнет. Отново същата ситуация - настояване на кмета пред Общинския съвет и отпускане на пари. Тук е моментът да им благодаря, откликнаха да бъде "спасен" автобусът. Той вече е актив на ОФК Пирин."

"Последното събитие в клуба - раздялата с г-н Митревски. Тя е само и единствено заради футболната ситуация - липсата на точки. Най-логичното нещо беше това. Той е уникален човек, уникален треньор. След разговора, който имахме с него, му предложихме да бъде главен треньор в Школата. Той не се съгласи. Успех на Ради, с каквото се захване, той го заслужава", допълни той.

"Последно искам да кажа, че аз амбиция да управлявам мъжки отбор нямам! Искам да е ясно на всички, че моята амбиция е изцяло Школата на клуба, но при стеклите се обстоятелства, се наложи да поема и тази отговорност. Приоритет ще ни бъде винаги Школата."

"Искам да призова за подкрепа към отбора. Нека феновете са плътно зад футболистите в този труден момент, те го заслужават. В момента всичко е чисто и прозрачно в нашия отбор, няма задължения и единственото, което ни липсва, са точките. Вярвам, че с общото обединени, ще тръгнем в правилния път, в името на Пирин!", завърши Атанас Дафинов.

Пирин представи новия си треньор

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS