Уволниха треньор, защото отборът му победи с 27:0

Габриел Талви Габриел Талви

Детски треньор бе отстранен от своя пост, защото е дал лош пример на своите футболисти, като е демонстрирал неуважение към противника при победа с 27:0. Според ръководството на тима той е дал лош пример на децата.

Едва ли много треньори могат да кажат, че са били уволнени след победа, камо ли с 27:0.

Ситуацията се разиграва в Инвиктазауро от Гросето – клуб, който развива детско-юношески футбол и е в сътрудничество с Фиорентина. Съставът, ръководен от треньорът Ричини, победила своите връстници от Марина Калчо с 27:0. Това обаче никак не се харесало на босовете.

Президентът на клуба Паоло Брогели коментира случката: „Бяхме шокирани и едновременно разочаровани, когато разбрахме, че нашият юношески състав е разгромил противник с 27:0. Ценностите на нашата школа са в конфликт с подобно нещо. Съперникът трябва винаги да бъде уважаван, а днес това не се е случило. В ролята си на президент искам да поднеса извинения на ФК Марина Калчо. Обявявам, че единодушно всички директори на клуба взеха решението, че треньорът г-н Ричини трябва да освободи своя пост. Нашите треньори трябва на първо място да възпитават децата, преди да ръководят футболните им тренировки“.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още