Английският национален отбор не е губил квалификационен мач от 2009 година, когато "трите лъва" загубиха от Украйна. От тогава англичаните не са победени в серия от 42 мача (33 победи и 9 равенства). Този факт накара английските медии да се разбунтуват за нивото на мачовете от квалификациите за Европейско и Световно първенство и техния смисъл за националния отбор на Англия.

Според английското издание „The Sun”, в събота Англия е излязъл да победи отбор отдавна приел съдбата си на загубил срещата. "Неамбициозният" тим на България (както бива наричан) шокира репортерите от Острова с присъствието на двама бразилци. За всички отбори е привилегия да играят на „Уембли“, но за България беше просто оправдание, което да смекчи неуспехите на националния отбор в последно време в сравнение с този български отбор от 1994 година, коментира още английското издание.

Когато жребият бе изтеглен, бе 100% сигурно, че Англия ще се класира за Евро 2020. Резултатите също показват, че "трите лъва" са много по-добри от съперниците си. Оттам и идва въпросът: защо 82 605 души все още плащат добри пари, за да гледат международния еквивалент на “Купата на Лигата”? Естествено английските национали биха заявили, че да играят за Англия е тяхната сбъдната мечта, но те не приемат толкова сериозно тези мачове, така както приемат мачовете за клубните си отбори. Фактът, че англичаните излизат с ясната мисъл, че ще спечелят мача дори без напрежение притеснява английските медии, за това как техните любимци ще играят на самото Европейско първенство.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS